Smartphone reinigen

Smartphone reinigen

Uw smartphone schoonmaken is belangrijker dan u denkt. Heeft u weleens naar uw scherm gekeken en de vingerafdrukken zien zitten? Het toestel is een soort spons die alle vuil en bacteriën opvangt. Moet u nagaan hoeveel bacteriën inmiddels op het scherm zitten. Op elke vierkante centimeter van uw smartphone zitten tussen de 2.000 en 4.000 bacteriën, blijkt uit een artikel van RTL Nieuws. Best heftig! De kans is over het algemeen klein dat u ziek wordt van een vies telefoonscherm, maar echt hygiënisch is het niet. Het is daarom van groot belang om u toestel aan de buitenkant regelmatig schoon te maken. Graag delen we een aantal tips hoe u dat het beste kan doen.

Op een veilig manier uw smartphone reinigen

Een keer per week uw smartphone schoonmaken is al voldoende. Bovendien is het een kleine moeite! Het enige wat u nodig heeft is een schone (microfiber) doek pf desinfecterende doekjes en eventueel een goede telefoon reiniger.

  • Het scherm van uw telefoon schoonmaken kan op verschillende manieren. Denk aan een telefoon reiniger, brillendoekjes of met een microfiber doek. Let er wel op dat het doekje niet te nat is!
  • Mocht u gebruik maken van een hoesje om uw smartphone. Zorg dan dat u deze verwijderd van het toestel, zodat het toestel volledig schoongemaakt kan worden
  • Reinig het beeldscherm, de achterkant en de microfoon van uw telefoon totdat al het vuil verwijderd is en de telefoon vuil- en vlekvrij is.
  • Herhaal deze handeling minimaal 2x per week
Smartphone intern reinigen

Er is eigenlijk nooit een reden om de binnenkant van uw smartphone te laten reinigen. Hoe minder vaak uw telefoon open hoeft, hoe beter het is voor het toestel. En hoe kleiner de kans dat een ander onderdeel stuk gaat tijdens het reinigen. Wij reinigen telefoons alleen in combinatie met waterschade.

Heeft u toch het idee dat uw telefoon aan de binnenkant gereinigd moet worden, omdat het niet naar behoren functioneert. Dan zijn we bereidt om een vrijblijvende onderzoek te doen, om het probleem te achterhalen. We nemen elke onderdeel van de smartphone goed onder de loep en komen er vanzelf achter waarom uw smartphone niet meer doet wat u van hem gewend bent.