IPhone

Als u van plan bent uw oude iPhone te verkopen, in te ruilen of weg te geven om de nieuwe iPhone 11 te kopen, dan zijn hier 10 dingen die u moet doen.

Volg deze eenvoudige stappen voordat u uw oude iPhone verkoopt, inruilt of weggeeft om ervoor te zorgen dat uw persoonlijke gegevens, zoals e-mails, sms-berichten, enz. Niet toegankelijk zijn voor een onbekende en dat u geen problemen ondervindt wanneer u overschakelen naar de nieuwe iPhone.

1. Koppel de Apple Watch los
Als u een Apple Watch aan uw iPhone hebt gekoppeld, ontkoppelt u uw Apple Watch.

2. Maak een back-up van uw iPhone
Voordat u de gegevens van uw iPhone wist, is het belangrijk dat u eerst een back-up van uw gegevens maakt, zodat u deze op uw nieuwe iPhone kunt herstellen.

U kunt een back-up maken naar uw lokale computer via iTunes of een back-up maken naar de servers van Apple via iCloud, of beide.

Maak een back-up via iCloud

iCloud maakt dagelijks automatisch een back-up van de meeste belangrijke gegevens op uw iPhone. Maar u kunt nog een laatste keer handmatig een back-up maken voordat we u laten zien hoe u uw persoonlijke gegevens kunt verwijderen.

Zorg ervoor dat u bent verbonden met een wifi-netwerk.
Start de app Instellingen
Navigeer naar [uw naam]> iCloud -> iCloud-reservekopie
Tik op Nu een back-up maken
Dit kan enkele minuten duren, afhankelijk van wanneer er voor het laatst een back-up van uw iPhone is gemaakt in iCloud.

Maak een back-up met iTunes

Verbind uw iPhone met de computer waarmee u hem normaal gesproken synchroniseert.
Open iTunes en selecteer uw iPhone onder Apparaten in het linkernavigatievenster
Klik met de rechtermuisknop (of Control-klik) op het apparaat en selecteer Back-up
Opmerking: als je een aantal items op je iPhone hebt gekocht en deze aankopen nog niet naar je computer hebt overgezet, klik dan met de rechtermuisknop op de iPhone en kies ‘Aankopen overzetten’ om de aankopen over te zetten voordat je een back-up maakt.

Merk op dat zelfs als u iCloud-back-up hebt ingeschakeld, u nog steeds handmatig een back-up kunt maken via iTunes.

3. Meld u af bij iCloud en de iTunes & App Store
Als je iOS 10.3 of hoger gebruikt, tik je op Instellingen> [je naam]. Scroll naar beneden en tik op Afmelden. Voer uw Apple ID-wachtwoord in en tik op Uitschakelen.
Als je iOS 10.2 of eerder gebruikt, tik je op Instellingen> iCloud> Afmelden. Tik nogmaals op Afmelden, tik vervolgens op Verwijderen van mijn [apparaat] en voer uw Apple ID-wachtwoord in. Ga dan naar Instellingen> iTunes & App Store> Apple ID> Afmelden.
4. Schakel Zoek mijn iPhone uit
U moet ervoor zorgen dat Zoek mijn iPhone is uitgeschakeld. Mogelijk wordt u gevraagd om de Apple ID en het wachtwoord in te voeren.

Zoek mijn iPhone uitschakelen:

Navigeer naar Instellingen> [uw naam]> iCloud> Zoek mijn iPhone
Tik op de schakelaar Zoek mijn iPhone om deze uit te schakelen
Mogelijk wordt u gevraagd om de Apple ID en het wachtwoord in te voeren.

Als je de iPhone niet hebt en je gebruikt iCloud en Zoek mijn iPhone op het apparaat, log dan in op iCloud.com of de Zoek mijn iPhone-app op een ander apparaat, selecteer het apparaat en klik op Wissen. Nadat het apparaat is gewist, klikt u op Verwijderen uit account.

5. Maak de registratie van iMessage op uw iPhone ongedaan
Tenzij u iMessage expliciet uitschakelt, bestaat de mogelijkheid dat uw iPhone iMessages aan u blijft ontvangen, zelfs nadat deze is verkocht. Om dit te voorkomen, schakelt u iMessage uit door deze stappen te volgen.

Tik op Instellingen en ga naar Berichten en tik vervolgens op de schakelaar naast iMessage om het uit te schakelen.

Als u geen toegang heeft tot uw iPhone, kunt u iMessage online afmelden via deze link. Nadat u de uitschrijving heeft voltooid, wordt uw telefoonnummer verwijderd uit de iMessage-services.

6. Wis alle gegevens en instellingen van uw iPhone
Nu u een back-up van uw gegevens heeft gemaakt, kunt u deze stappen volgen om de gegevens en instellingen van uw iPhone te verwijderen.

Opmerking: het is raadzaam dat uw iPhone volledig is opgeladen of is aangesloten op een voedingsbron voordat u met dit proces begint.

Lancering instellingen app
Tik op Algemeen
Scrol naar beneden en tik op Reset
Tik op Wis alle inhoud en instellingen optie
Als u een toegangscode of een toegangscode voor beperkingen heeft ingesteld, wordt u gevraagd om de toegangscode in te voeren.
Nadat u de toegangscode hebt ingevoerd, wordt u nog een laatste keer gevraagd of u gegevens en instellingen van uw iPhone wilt verwijderen.
Tik op de knop ‘iPhone wissen’
Tijdens dit proces geeft uw iPhone het Apple-logo en een voortgangsbalk weer. Het proces kan enkele minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de versie van uw iPhone en de hoeveelheid gegevens op uw iPhone. Als je je iPhone hebt gejailbreakt, is het raadzaam om alle gegevens en instellingen van je iPhone te wissen door deze op je computer aan te sluiten en op de knop “Herstellen” te klikken.

9. Ontgrendel uw telefoon
Als u van plan bent uw iPhone rechtstreeks aan een koper te verkopen, kunt u om een veel hogere waarde vragen als u uw telefoon ontgrendelt, zodat deze op de meeste gsm-netwerken over de hele wereld kan worden gebruikt. Als uw contractperiode met een koerier voorbij is, kunt u ons artikel raadplegen om te zien hoe u een ontgrendeling bij uw koerier aanvraagt.

Dat is het! Zoals u kunt zien, is het heel eenvoudig om uw iPhone voor te bereiden voor wederverkoop. Als je van plan bent je oude iPhone te verkopen, kijk dan eens naar SellCell, een van de beste plaatsen om je iPhone te verkopen of in te ruilen voor de beste prijs voor je oude iPhone. Om precies te illustreren hoeveel extra u kunt verdienen door SellCell te gebruiken, kunt u de volgende tabel bekijken, die u laat zien hoe zij de hoogste handel in prijzen behalen voor de meest verhandelde telefoonmodellen in vergelijking met andere toonaangevende inruilsites.

Laat een reactie achter